Tess & Neo

10 april 2023 is ons 3e nestje geboren (volledige werklijn).

 

Alle pups zijn inmiddels verhuisd naar hun for-ever home.


Moeder

True Treasure's Red Diamond "Tess"

FCI Stamboom

COI 4% (volgens DNA)

Hoogte: 52cm

HD: HD A Norbergwaarde 32,5

ED: Vrij

Ogen: Vrij, getest op 16-05-2023

MDR1: Vrij door DNA

HSF4: Vrij door DNA

DM: Vrij door DNA

CEA: Vrij door DNA

PRA: Vrij door DNA

CMR1: Vrij door DNA

CM: Vrij door DNA

NCL6: Vrij door DNA

NCL8: Vrij door DNA

HUU: Vrij door DNA

Vit. B12: Vrij door DNA

Maligne Hyperthermie: Vrij door DNA

Von-Willebrands Disease: Vrij door DNA

IGS: Vrij door DNA

Volledig schaargebit

DNA profiel vastgelegd


Tess is een van de pups van ons eerste nestje. Vanaf het eerste moment waren we eigenlijk al verkocht aan haar. Ze is een vrolijk, ondernemend en leergierig meisje. Tess is ook een dame met een enorme focus en niks is te gek voor haar en ze wil ontzettend graag met/voor haar baas werken. Of ik nu met haar gehoorzaamheid aan het doen ben of dat we gaan hooperen, agility, frisbee of dat ze mee gaat voor een fotoshoot, alles vindt ze geweldig als ze maar kan samenwerken. Het is dan ook een genot om met haar aan het werk te zijn. Naar onbekende kan ze in het begin een tikje gereserveerd zijn, maar als het ijs gebroken is gaat ze los. Ze heeft de puppy cursus met goed gevolg afgerond, evenals de gevorderde cursus. We zijn inmiddels gestart met agility wat Tess fantastisch vindt om te doen, en leert erg snel. Ook hebben we sinds kort het mantrailen weer opgepakt, wat ze onwijs goed oppakt.

Vader

Dreamfield's the Sky is the Limit "Neo"

ASCA Stamboom

COI 6,17% (volgens berekening)

Hoogte: 55cm

HD: HD A

ED: Vrij

Ogen: Vrij, getest op 16-01-2023

MDR1: Vrij door DNA

HSF4: Vrij door DNA

DM: Vrij door DNA

CEA: Vrij door DNA

PRA: Vrij door DNA

CMR1: Vrij door DNA

CM: Vrij door DNA

HUU: Vrij door DNA

Vit. B12: Vrij door DNA

IGS: Vrij door DNA

Volledig schaargebit

DNA profiel vastgelegd


Neo is een heerlijk blij ei, hij is heel open sociaal en geniet van alle aandacht. Hij wil graag bij je zijn en vind heel veel leuk, zolang hij maar samen met zijn mensen is. Op avontuur in de bossen of mee op vakanties, Neo vind het allemaal fantastisch. Hij wil graag voor je werken, of nou een simpel trucje is of een complexere opdracht, hij doet het maar al te graag. Ik heb ook een tijdje detectie met Neo gedaan, maar dat vond hij een beetje saai met weinig actie. Daarnaast is hij echt een enorme knuffelkont die het ook heerlijk vind om op de bank bij je te liggen.10-4 Ze zijn er!!! Vandaag is Tess bevallen van 11 pups. Het is voor ons nog heel onwerkelijk maar het zijn er echt 11! Tess doet het super goed en de bevalling is vlotjes verlopen tot pup 11 nog moest komen. Puppy 11 moest van ver komen en heeft dan ook nog lang op zich laten wachten maar ook dat is goed gekomen! Mijn alles kunner Tess heeft het maar mooi geflikt om 11 pups op de wereld te zetten, om te zeggen dat ik mega trots ben is nog zacht uitgedrukt, ik kan echt niet trotser zijn op mijn meisje!!!7-4 8 weken alweer, nog 1 week tot de uitgerekende datum en nog 2 dagen tot de pups levensvatbaar zijn. Tess heeft het vooral druk met slapen, eten gaat weer wat moeizamer op het moment waardoor we haar af en toe wat moeten helpen zodat ze iets eet. Dit weekend zetten we de laatste dingen klaar en dan kan het zomaar ineens heel snel gaan. Het echte wachten is nu dan ook aangebroken. Wij wachten vol spanning af en hopen op een goede bevalling voor Tess en dat alle pups gezond ter wereld mogen komen.

 

Ze woog vandaag 27kg.31-3 7 weken vandaag, nog maar 2 weken tot Tess is uitgerekend. Er veranderd weinig, de pups groeien nu alleen sneller. Hierdoor kan de maar wat meer in de verdrukking komen waardoor de eetlust minder wordt. Nu was Tess al niet zo'n goede eter... momenteel eet ze voornamelijk s'avonds laat, ondanks dat er de hele dag voer voor haar staat.

 

Ze weegt nu 26,5 kg, dat is 5,3 kg meer dan normaal.24-3 6 weken alweer, dat betekend nog 3 weken tot de uitgerekende datum. Tess haar buik is weer flink gegroeid, zo leuk om het verschil te zien in de week foto's.

Afgelopen weekend hebben we de werpkist alvast opgebouwd zo dat Tess er al aan kan wennen. Als we haar vragen waar haar bedje is gaat ze trots naar de werpkist toe om er in te gaan zitten.

 

De pups zien er nu uit als een miniatuur hondje, bijna alles is ontwikkeld dus nu is het vooral het groeien wat ze doen.

Ze zijn nog volledig afhankelijk van de placenta, de longen zijn nog niet klaar om zuurstof op te nemen.

Ze hebben nu een grootte van ongeveer 45mm

 

Momenteel weegt Tess 24,8kg


17-3 Vandaag is Tess 5 weken drachtig, haar buik is alweer goed gegroeid.

 

De tanden, snorharen, tenen en nagels van de pups zijn ontwikkeld, ook is het geslacht van de pups nu bepaald. De pups zijn ongeveer 30mm groot.

 

Tess wil inmiddels weer eten, maar voornamelijk in de middag en avond. In de ochtend eet ze een heel klein beetje en gedurende de dag krijgt ze de rest. Het was voor ons echt even een zoektocht naar wat ze wel wil eten, momenteel krijgt ze gestoomd vlees en krokante brokjes ipv geperste om dat we het idee hebben dat de krokante brokken haar nu beter vallen.

 

Momenteel weegt Tess 23,7kg


 

8-3 Vanochtend heb ik Tess haar buikje kaal gemaakt. Omdat we toch vandaag al voor de echo zijn geweest, we konden diverse vruchtjes zien op de echo.

Nu aftellen naar 14 april!

 

De pups zijn nu ongeveer zo groot als een walnoot.

 

Tess weegt momenteel 22,5kg 

12-2-2023 Tess en Neo hebben vandaag hun 2e date gehad.

 

10-2-2023 Tess is vandaag gedekt door Neo, als alles goed gaat verwachten we rond 14 april pups!

 

26-1-2023 Tess is loops, binnenkort zal ze gedekt gaan worden door Neo.

 

Momenteel weegt Tess 21,2 KG.