Puppyplannen apil 2023

Half april 2023 verwachten wij ons 3e nestje (volledige werklijn). Naar verwachting zullen het werkwillige, baasgerichte pups zijn, welke het leuk kunnen gaan doen in diverse sporten. Hiervoor zijn wij dan ook op zoek naar actieve baasjes die graag willen gaan sporten, die weten wat het inhoud om een actieve hond te hebben/krijgen.

 

Bij interesse voor het aankomende nest kun je ons vrijblijvend een mail sturen naar truetreasuresaussies@gmail.com

Vertel ons dan ook gerust iets over jullie woon/werksituatie, wat jullie zoeken in jullie toekomstige maatje en waarom jullie kiezen voor ons mooie en veelzijdige ras.

 

Wij verwachten red bi, red tri en red merle pups met lange staart uit deze combinatie.

 

Moeder

True Treasure's Red Diamond "Tess"

FCI Stamboom

COI 4% (volgens DNA)

Hoogte: 52cm

HD: HD A Norbergwaarde 32,5

ED: Vrij

Ogen: Vrij, getest op 20-05-2021

MDR1: Vrij door DNA

HSF4: Vrij door DNA

DM: Vrij door DNA

CEA: Vrij door DNA

PRA: Vrij door DNA

CMR1: Vrij door DNA

CM: Vrij door DNA

NCL6: Vrij door DNA

NCL8: Vrij door DNA

HUU: Vrij door DNA

Vit. B12: Vrij door DNA

Maligne Hyperthermie: Vrij door DNA

Von-Willebrands Disease: Vrij door DNA

IGS: Vrij door DNA

Volledig schaargebit

DNA profiel vastgelegd


Tess is een van de pups van ons eerste nestje. Vanaf het eerste moment waren we eigenlijk al verkocht aan haar. Ze is een vrolijk, ondernemend en leergierig meisje. Tess is ook een dame met een enorme focus en niks is te gek voor haar en ze wil ontzettend graag met/voor haar baas werken. Of ik nu met haar gehoorzaamheid aan het doen ben of dat we gaan hooperen, agility, frisbee of dat ze mee gaat voor een fotoshoot, alles vindt ze geweldig als ze maar kan samenwerken. Het is dan ook een genot om met haar aan het werk te zijn. Naar onbekende kan ze in het begin een tikje gereserveerd zijn, maar als het ijs gebroken is gaat ze los. Ze heeft de puppy cursus met goed gevolg afgerond, evenals de gevorderde cursus. We zijn inmiddels gestart met agility wat Tess fantastisch vindt om te doen, en leert erg snel. Ook hebben we sinds kort het mantrailen weer opgepakt, wat ze onwijs goed oppakt.

Vader

Dreamfield's the Sky is the Limit "Neo"

ASCA Stamboom

COI 6,17% (volgens berekening)

Hoogte: 55cm

HD: HD A

ED: Vrij

Ogen: Vrij, getest op 16-01-2023

MDR1: Vrij door DNA

HSF4: Vrij door DNA

DM: Vrij door DNA

CEA: Vrij door DNA

PRA: Vrij door DNA

CMR1: Vrij door DNA

CM: Vrij door DNA

HUU: Vrij door DNA

Vit. B12: Vrij door DNA

IGS: Vrij door DNA

Volledig schaargebit

DNA profiel vastgelegd


Neo is een heerlijk blij ei, hij is heel open sociaal en geniet van alle aandacht. Hij wil graag bij je zijn en vind heel veel leuk, zolang hij maar samen met zijn mensen is. Op avontuur in de bossen of mee op vakanties, Neo vind het allemaal fantastisch. Hij wil graag voor je werken, of nou een simpel trucje is of een complexere opdracht, hij doet het maar al te graag. Ik heb ook een tijdje detectie met Neo gedaan, maar dat vond hij een beetje saai met weinig actie. Daarnaast is hij echt een enorme knuffelkont die het ook heerlijk vind om op de bank bij je te liggen.17-3 Vandaag is Tess 5 weken drachtig, haar buik is alweer goed gegroeid.

 

De tanden, snorharen, tenen en nagels van de pups zijn ontwikkeld, ook is het geslacht van de pups nu bepaald. De pups zijn ongeveer 30mm groot.

 

Tess wil inmiddels weer eten, maar voornamelijk in de middag en avond. In de ochtend eet ze een heel klein beetje en gedurende de dag krijgt ze de rest. Het was voor ons echt even een zoektocht naar wat ze wel wil eten, momenteel krijgt ze gestoomd vlees en krokante brokjes ipv geperste om dat we het idee hebben dat de krokante brokken haar nu beter vallen.

 

Momenteel weegt Tess 23,7kg


 

8-3 Vanochtend heb ik Tess haar buikje kaal gemaakt. Omdat we toch vandaag al voor de echo zijn geweest, we konden diverse vruchtjes zien op de echo.

Nu aftellen naar 14 april!

 

De pups zijn nu ongeveer zo groot als een walnoot.

 

Tess weegt momenteel 22,5kg 

12-2-2023 Tess en Neo hebben vandaag hun 2e date gehad.

 

10-2-2023 Tess is vandaag gedekt door Neo, als alles goed gaat verwachten we rond 14 april pups!

 

26-1-2023 Tess is loops, binnenkort zal ze gedekt gaan worden door Neo.

 

Momenteel weegt Tess 21,2 KG.